21 juni 2013
De Hollandse nieuwe is er weer. Ik ging er meteen mee aan de slag. Vaak zie je de combinatie van een bietensalade met haring. Ik geef er een andere twist aan, door koolrabi in de salade te mengen. De koolrabi geeft een lekkere bite aan de salade. Maak de salade op in een mooie kookring, zo kun je iets relatief simpels er heel mooi uit laten zien.
Recept voor vier personen
Vier rode bieten
1 koolrabi
1 biologische appel
Drie zoetzure augurken
Vier Hollandse nieuwe haring
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels yoghurtmayonaise
Een paar takjes verse dille
Peper & Zout
Zet een pan met ruim kokend water op het vuur. Was de bieten en snij eventueel de stengels eraf. Kook de bieten ongeveer 40 minuten. Prik er met een vork in om te kijken of ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en schil ze. Schil de koolrabi en snij is hele kleine blokjes. Blancheer de koolrabi 5 minuten in kokend water. Snij de appel in kleine blokjes. Laat de schil op de appel zitten, dit geeft een heerlijke smaak. Snij tevens de afgekoelde bieten en de augurken in kleine blokjes. Snij de dille fijn, maar laat een paar takjes over voor de garnering. Meng alles in een grote kom. Voeg de creme fraiche en mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel met een kookring over vier borden. Leg over het tartaartje de Hollandse nieuwe en garneer met een takje dille. Bon appetit!
Geef een reactie