15 maart 2015
Wat is jouw lievelingsrestaurant? Heb je ooit bij een restaurant gegeten waar alles klopt? The Jane is een van de meest mooiste en beste restaurants waar ik ooit heb gegeten. Ik was echt heel blij toen mijn vriend mij afgelopen september mee nam om te gaan lunchen bij The Jane. Voor diegene die The Jane niets zegt: het is het nieuwe restaurant van Sergio Herman en zijn compagnon Nick Bril. In november kreeg The Jane één Michelinster.
Het menu van The Jane bestaat uit een aantal voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Wij hadden vijf voorgerechten, maar je kunt ook kiezen voor zeven of acht gerechten wat meer geschikt is voor ’s avonds. Voor zeven gerechten betaal je op dit moment € 75,00 valt mee toch?
Food is de religie van de The Jane, dat is waarom de keuken op de plaats van het altaar staat. Chef-kok Nick Bril is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en stelt in overleg met Sergio Herman het tasting menu samen. Wat opvalt zijn de kleine gerechten, die vaak ook tegelijkertijd op tafel komen. Ook komen er een paar gezonde gerechten voorbij waarin veel groenten zijn verwerkt. Als amuse en bij het dessert krijgen we twee smoothies. Geïnspireerd door zijn vrouw Ellemieke Vermolen?
Het eerste gerechten bestaan uit maatjesharing, platte kaas, groene appel en zuring en rund, pickles en kwartelei. Ook krijgen we een gerecht met Thaise gemarineerde zalm. Daarna volgt een van mijn lievelingsgerechten van de avond: de lekkerste paella ooit met inktvis, amandes en piquillo. Ook krijgen we een Indonesisch gerecht met pladijs (schol) en rendang. Het hoofdgerecht bestaat uit kalfslende MRIJ met courgette, ansjoviscake en gremolata.
Als dessert ging ik voor een kaasplankje. The Jane heeft kazen van kaasmeester Van Tricht, welke een begrip in België is. De kazen komen uit alle hoeken van Europa. De kazen waren perfect rijp. The Jane heeft een degustatie ruimte, waardoor de kazen altijd goed op temperatuur zijn. Mijn vriend nam het zoete dessert bestaande uit blauwe bessen, chocolade en merlot azijn.
Het restaurant straalt een bepaalde rust uit, terwijl er ontzettend veel personeel rondloopt. Er wordt door iedereen keihard gewerkt om alles in perfectie te laten draaien. Wil je er ook eten? Reserveren is helaas lastig en alleen mogelijk binnen een termijn van drie maanden. De reserveringstermijn verschuift per dag. Zorg dat je direct na 08.00 uur naar deze link gaat om te reserveren.
Meer over Sergio Herman weten? De documentaire Fucking Perfect draait nu in de bioscoop. De film is gemaakt in de periode van het sluiten van Oud Sluis en het starten van The Jane. Ik ga er vanavond heen en ben heel benieuwd!
The Jane Antwerpen – Paradeplein 1 te Antwerpen
www.thejaneantwerp.com
waar ben jij geweest voor de film?