14 december 2015 – healthy monday
Ontbijt je vaak met havermoutpap? Of heb je juist nog nooit havermoutpap gemaakt? Ik kan iedereen aanraden om je dag met havermoutpap te beginnen. Je start je dag goed, krijgt er veel energie van en komt de ochtend zonder een knorrende maag door. Havermout is glutenvrij, gezond en bevat weinig calorieën. Het smaakt heerlijk en is ook nog eens zo klaar.
Van chocolade krijg ik nooit genoeg. Daarom maakte ik een havermoutpap met chocolade en granaatappel. Ook garneerde ik de havermoutpap met wat kokoschips. En weet je wat het mooie is? Dit ontbijt met chocola is echt gezond. Cacao is namelijk een superfood en zit bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. De combinatie van de rode granaatappelpitjes en het witte van de kokoschips geven de havermoutpap een kerstlook. Een gezond ontbijt voor de feestdagen dus!
Daarnaast mag ik een jaarabonnement van foodies magazine weggeven. Foodies is het tijdschrift voor iedereen van lekker eten houdt. Foodies magazine biedt maandelijks tientallen recepten: van eenvoudig tot uitdagend, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Daarnaast staat het blad vol met reportages, interviews, kookboeken, kooksnufjes en nog veel meer. Het belangrijkste ingrediënt van foodies is enthousiasme om alles over ons eten te willen weten. Laat in een reactie hieronder waarom jij graag dit jaarabonnement wilt winnen.
Havermout met chocolade en granaatappel
Dit heb je nodig voor één persoon:
40 gram havermout
200 ml (plantaardige) melk
1 eetlepel cacao
1 eetlepel granaatappelpitjes
1 eetlepel kokoschips
2 stukjes pure chocolade
Snufje zout
Doe de havermout, de melk en een snufje zout in een steelpannetje. Zet het steelpannetje op laag vuur aan. Verwarm het geheel ongeveer 10 minuten totdat het een dikkere massa is geworden. Blijf af en toe goed doorroeren, omdat havermout snel aanbrandt. Voeg op het laatst de cacao toe en meng het geheel. Doe de havermoutpap op een mooi bord. Hak de pure chocolade fijn. Garneer de havermoutpap met chocolade en granaatappel. Verdeel de kokoschips over de havermout. Eetsmakelijk!
Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest?
Wat een leuke winactie. Ik zou ontzettend graag het abonnement op foodies magazine willen winnen omdat ik (natuurlijk) dol ben op koken en bakken en ik koop dit blad weleens maar het blad iedere maand in de brievenbus zo helemaal ideaal zijn.