Een keer per week eten wij op mijn werk altijd een salade als lunch, welke ik altijd klaarmaak. De ene collega eet geen varkensvlees, de andere lust geen kaas en zo is er altijd wel met iemand rekening te houden. Een grote favoriet is dan ook de caesar salade, waarbij ik dan alle ingrediënten in aparte bakjes op tafel zet. Zo kan iedereen zijn salade naar eigen smaak klaarmaken. Ik eet de caesarsalade het liefst met sla, gerookte kipfilet, een gekookt eitje, ansjovis, Parmezaanse kaas en vers stokbrood. Natuurlijk hoort daar de originele Cardini’s Caesar dressing bij, veel lekkerder dan als ik hem zelf maak. De caesarsalade is niets voor niets naar Caesar Cardini vernoemd, het is een blijft een heerlijke klassieker.Recept voor twee personen:
Krop Romaine sla
Cardini’s Caesar dressing (te koop bij Albert Heijn)
1 stuk gerookte kipfilet (150 gram)
2 eieren
6 ansjovisfilets
50 gram Parmezaanse kaas
1 bruin stokbrood
Was de salade en snijd in grove stukken. Kook de eitjes hard. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Meng de salade met de dressing. Verdeel de salade over twee borden. Pel de eieren en snij ze door de helft. Verdeel de eieren, de kipfilet, de ansjovisfilets over de salade. Rasp de Parmezaanse kaas over de salade. Serveer met dun gesneden stokbrood.
Een Caeser salade is idd altijd een goed idee! En dan lekker opeten op dat bankje in je laatste foto 🙂