Gelukkig hoeven we ons nog niet aan de goede voornemens te houden en mogen we nu nog genieten van ongezonde dingen. Deze maand kreeg ik voor de foodblogswap de kookblog van Melissa toegewezen. De naam van de blog vind ik erg leuk en ook heeft ze een mix van leuke recepten op Sunshine in my Kitchen staan. Toen ik deze heerlijke hamburgers voorbij zag komen, hoefde ik geen moment meer na te denken over wat ik deze maand voor de foodblogswap ging maken. Laura van Comfort Kitchen maakte de heerlijke pistachemacarons met chocoladevulling van mijn blog.
Ik hou echt van hamburgers en eet ze het liefst zelfgemaakt. Mijn vriendinnetje Nienke maakt ook vaak zelf hamburgers en daarbij serveert ze altijd twister fries. De frietjes zijn er zo lekker bij dus maakte ik ze ook. Gebruik voor de hamburgers
half-om-half gehakt van rundergehakt en varkensgehakt. Het varkensgehakt geeft namelijk extra smaak aan de hamburgers. Ik voegde truffelmayonaise toe om de hamburgers eens iets anders te maken. Het geeft een mooie smaak in combinatie met de paddenstoelen en gebakken ui. Erg lekker als snack voor NYE en eventueel kun je ook kleine hamburgers maken. Recept voor vier personen:
Voor de hamburgers
500 gram half-om-half gehakt (rund en varken)
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel sambal
2 eetlepels worcestersaus
1 teen knoflook
1 sjalotje
1 ei
1 eetlepel paneermeel
Peper & zout
Snufje kerriepoeder
Snufje cayennepeper
Voor de broodjes
4 harde bruine bollen of andere hamburgerbroodjes
Truffelmayonaise
Sla
Verse cheddarkaas
8 plakjes bacon
150 gram paddenstoelen
1 witte ui
Klontje roomboter
Olijfolie
Voeg in een grote kom het gehakt, de mosterd, sambal, worcestersaus, het ei, de paneermeel, kerrie en cayennepeper toe. Snij het sjalotje fijn en voeg bij het mengsel. Pers de teen knoflook erbovenuit en meng het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Vorm vier porties van het gehakt. Vorm van elk portie een hamburger. Leg de hamburger tussen twee stukken huishoudfolie en druk ze met de palm van je hand plat.
Snij de paddenstoelen in plakken en de ui in ringen. Schaaf plakken cheddarkaas en leg apart. Snij alvast de broodjes doormidden en leg ook nog even apart. Voeg een klein beetje olijfolie in een grillpan toe en zet het vuur middelhoog. Bak de hamburgers in ongeveer acht minuten gaar. Verdeel de laatste minuut de cheddarkaas over de hamburgers, zodat de kaas alvast smelt. Voeg ondertussen in een koekenpan een klontje boter toe. Bak daarin de paddenstoelen en de ui. Bak in een andere pan de bacon, hiervoor hoef je geen boter of olijfolie te gebruiken. Besmeer de broodjes met de truffelmayonaise, leg daarop een paar blaadjes sla en leg op de sla het mengsel van paddenstoelen en ui. Leg de burger met cheddarkaas op het broodje en leg bovenop de plakjes bacon. Serveer met twister fries uit de oven.
Oeh… lekker! Ik zag je plaatje op Instagram al voorbij komen en was erg benieuwd van wie je dit gemaakt hebt.
Bij kookwinkels heb ik trouwens wel eens van die hamburgerpersen gezien, ken je die? Ben benieuwd of dat iets is.. ; )