2 januari 2013
Een van mijn favoriete vispasta’s is deze pasta met een saus van tonijn. De smaken van de verschillende ingrediënten passen erg goed bij elkaar. Het gerecht is makkelijk en snel te maken. Erg lekker als maaltijd of je kunt een kleiner portie maken als je meerdere gangen eet. Recept voor twee personen:
100 gram tonijn uit blik op basis van water
150 gram volkoren spaghetti
Handjevol rucola
4 ansjovisfilets
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels taggiasche olijven
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
8 cherrytomaten
Peper en zout
Olijfolie
Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan. Zet water op voor de pasta. Snijd de ui en doe deze in de pan. Bak deze totdat de ui glazig is en voeg dan de (geperste) knoflookteen en de ansjovisfilets erbij. Laat deze kort meebakken en voeg dan de tonijn, kappertjes en olijven toe. Meng alles goed door elkaar en schenk de tomatensaus bij het mengsel. Voeg de (hele) cherrytomaten toe en laat de saus even pruttelen. Kook ondertussen de pasta en giet deze af als hij gaar is. Verdeel de pasta over twee borden. Verdeel de saus over de pasta en garneer met rucola. Eventueel kun je nog een scheut olijfolie over de pasta schenken. Eetsmakelijk!
Geef een reactie