6 april 2015
Hebben jullie fijne paasdagen? Ook zo vol van al het lekkere eten? Nu het weer meer lente wordt, krijg ik altijd meteen zin in lichte maaltijden. Vandaag daarom het recept voor deze lichte lente salade met gerookte zalm en kwarteleitjes. Echt Pasen op je bord, maar dan op een gezonde manier. Eet de salade als voorgerecht of als lunchgerecht met een lekker broodje erbij. Recept voor vier personen als voorgerecht en voor twee personen als lunchgerecht.
Voor de salade
300 gram gerookte zalm
6 kwarteleitjes
1 bolcourgette
50 gram gemengde groene salade
1 kleine rode ui
Voor de dressing
Dille
Tuinkers + extra voor de garnering
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel grove mosterd
1/2 theelepel witte wijnazijn
1/2 theelepel citroensap
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
Snijd de courgette in dunne plakken. Hiervoor kun je het makkelijkst een mandoline gebruiken. Grill de courgette met wat olijfolie in de grillpan. Kook de kwarteleitjes vier minuten in kokend water. Snijd de dille en tuinkers fijn en de rode ui in dunne ringen. Maak de dressing door de fijngesneden kruiden, kappertjes, mosterd, witte wijnazijn, citroensap samen met een flinke scheut olijfolie te mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de gerookte zalm en de gegrilde courgette over de borden. Maak in het midden een bedje van groene salade en wat rode ui. Pel de kwarteleitjes en snijd ze door de helft. Leg de kwarteleitjes op het bedje van salade. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met wat extra tuinkers.
Wat klinkt dit lekker! Ik heb nog nooit kwarteleitjes gegeten. Smaakt dat anders dan gewone eieren?