9 juli 2014
De zomervakantie is bijna aangebroken. Op het moment ben ik druk bezig om mijn scriptie eindelijk definitief af te ronden. Ik wil jullie in ieder geval bedanken voor het invullen van mijn enquête. Mede door jullie hulp hebben uiteindelijk 400 respondenten de enquête ingevuld. Nog 1,5 week en dan hebben mijn vriend en ik twee weken vakantie. De eerste week gaan we een week naar Frankrijk en de tweede week moeten we nog plannen afhankelijk van het weer in Nederland. Ik kan in ieder geval niet wachten! Wat gaan jullie deze zomer doen?
Ik ben gek op feta en combineer de kaas vaak in verschillende salades, pasta’s en in hartige taarten. Met wat eten jullie feta? De laatste tijd vind ik het fijn om snel een gezonde en makkelijke maaltijd op tafel te hebben staan. Deze kikkererwtensalade met feta is mijn nieuwe favoriet. Kikkererwten zijn voedzaam, vol met eiwitten en erg gezond. De salade eet ik denk ik wel elke week en vond dat hij daarom tussen mijn recepten op mijn kookblog thuishoort. De salade is echt in een mum van tijd klaargemaakt. Ook kun je de salade makkelijk meenemen naar je werk.
Recept voor twee personen:
400 gram kikkererwten uit blik
200 gram cherrytomaten
Halve komkommer
200 gram feta
Verse kruiden zoals munt en tuinkruiden
Extra vierge olijfolie
Zwarte peper
Haal de kikkererwten uit het blik en doe ze in een vergiet. Spoel de kikkererwten af en laat ze in het vergiet even uitlekken. Snijd de cherrytomaten door de helft en de komkommer in dunne plakken. Meng de kikkererwten met de cherrytomaten, komkommer en verse kruiden. Breng op smaak met olijfolie en wat vers gemalen peper. Verdeel de salade over een groot bord. Verkruimel de feta erover.
Ziet er heerlijk uit! Ik gebruik ook vaak kikkererwten en feta in mijn salades. Vandaag toevallig nog een rijstsalade waar ook beide inzit. Zó lekker!