30 maart 2014
Ik kreeg deze maand een blog toegewezen waar ook gemakkelijke recepten opstaan. Op de kookblog SuperSisters SuperFood plaatsen zussen Mariska en Monique voornamelijke gezonde en gemakkelijke recepten voor ieder moment van de dag. Marjolein van De Studentenkeuken van Marjolein kookte deze maand een recept van mijn blog. Ik mocht vorige maand van haar blog koken en maakte toen de heerlijke crumble van appel en bosbessen. Marjolein vond het erg lastig kiezen tussen al mijn heerlijke recepten, maar koos uiteindelijk voor een carpaccio van rode biet en wodka. Marjolein voegde hier geitenkaas aantoe. Terug naar mijn keuze voor een recept. Ik eet graag hummus op mijn boterham, met rauwkost en als borrelhapje. Toen ik zelfgemaakte hummus op de blog van zussen zag staan, wist ik wat ik deze maand ging maken. Hummus is gemaakt van kikkererwten. Dit zijn gezonde voedzame peulvruchten die eiwitten, vezels en mineralen bevatten.
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels tahin
1 knoflookteen
1 theelepel za’atar (kruidenmelange uit het Midden-Oosten)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
Peper & zout
Scheut olijfolie
Laat de kikkererwten uitlekken, maar bewaar het vocht. Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender en meng tot het een glad en smeuïg geheel is. Proef het geheel en breng naar smaak eventueel nog wat kruiden toe. Als het mengsel te dik is, kun je wat vocht van de kikkererwten toevoegen. Is de hummus te droog? Een scheutje extra citroensap doet wonderen. Hummus moet je echt naar gevoel en smaak maken. Serveer in een mooi bord met wat achtergehouden kikkererwten en garneer met wat extra olijfolie, cayennepeper en za’atar.
ik ben dol op hummus! leuk artikel!