Vanaf deze week werk ik 32 uur per week als salesmedewerker bij Kookschool Keizer Culinair. In combinatie met mijn scriptie en Kookmeisje is dat best pittig. Daarom zal ik de komende tijd wat minder recepten posten, maar daarvoor komen wel andere leuke dingen in de plaats. Eind deze week plaatst ik mijn eerste favoriete adres. Daarover meer in mijn volgende blogpost.
Als ‘werkende’ foodblogger is een lekkere lunch op het werk natuurlijk belangrijk. Bijna elke werkdag maken we daarom iets lekkers. Maandag eten we meestal een soepje in combinatie met een gebakken of gekookt eitje. Dinsdag ben ik altijd aan de beurt en verras ik mijn collega’s met een uitgebreide salade. Op woensdag eten we meestal lekker brood met verschillende soorten beleg. Mijn werkweek wordt op donderdag afgesloten met een lunchgerecht door mijn collega en medeblogger Inge. Meestal maakt Inge een broodje rookworst of wentelteefjes.
Mijn collega Nienke heeft eigenlijk geen lunchdienst, maar verzint wel heerlijke combinaties. Aangezien de kookschool op de Elandsstraat aan ons kantoor vastzit lunchen we meestal in de kookschool. De basis ingrediënten zijn altijd wel aanwezig, waardoor we vaak dingen aan onze lunch kunnen toevoegen. Nienke ging vorige week aan de slag met een mosterdmayonaise en maakte broodjes met de mayonaise, rosbief en augurk. Wat smaakte dat goed!
Pas op! Eenmaal geproefd ben je, net zoals ik, verslaafd. Dit broodje moest en zal thuis op de foto gezet worden. Als je pastrami kunt krijgen, is het ook lekker om de rosbief hiervoor te vervangen. Recept voor twee personen:
Vier dik gesneden boterhammen
100 gram rosbief
6 plakken augurk
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels grove mosterd
1 theelepel honing
Peper & zout
Begin eerst met het maken van de mosterdmayonaise. Meng hiervoor de mayonaise, mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd vier dikke boterhammen van een lekker brood naar smaak. Besmeer één kant van de boterhammen rijkelijk met de mosterdmayonaise. Beleg twee boterhammen met de rosbief en de augurken. Leg de andere boterhammen erop en snijd ze doormidden.
Van harte dat je daar nu ook lekker kunt werken. Zeker een pittige combi maar met dit soort lunches moet het wel goed komen. Het ziet er heerlijk uit en wat een leuk bordje.
Liefs Suus